Heeft u wel eens bedacht wat uw voeten voor u doen? Ze mogen best wat meer aandacht krijgen dan de dagelijkse douchebeurt. Bovendien bevordert een beetje extra zorg een ontspannen gevoel. Met goede kousen, passende schoenen en regelmatig een scrub- en crèmebehandeling voorkomt u al problemen. Maar u kunt veel meer doen: bezoek af en toe eens een pedicure! 

Gratis voetencheck

Welk beroep u ook heeft, waarschijnlijk worden uw voeten daarbij intensief gebruikt. Uw voeten verdienen daarom aandacht en zorg zodat zij u kunnen blijven brengen waar u zijn wilt. Uiteraard Voet & Top Time u helpen bij klachten en u van advies voorzien, maar ook voor een ontspannende, verzorgende behandeling bent u bij hen aan het juiste adres. Met de zomer in het vooruitzicht is nu dus hét moment om uw voeten te laten verwennen!

Voetverzorging:

Voetverzorging bij Voet & Top Time begint met een zorgvuldige analyse over bijvoorbeeld mogelijke ziektebeelden, afwijkingen van de voeten en drukplekken. Vervolgens kies ik voor een geschikte behandeling. Constateer ik problemen die buiten mijn behandelingsmogelijkheden liggen, dan zal ik de cliënt doorverwijzen naar een andere behandelaar.

Voetproblemen:

Voetproblemen zijn onder meer droge voeten, blaren, overmatig eelt, ingroeiende teennagels, huidschimmels en nagelschimmels, likdoorns, voetwratten, kloven en vergroeiingen. Deze kan ik als pedicure vrijwel altijd voor u behandelen.

Cosmetisch:

Voet & Top Time verwijderd niet alleen eelt en likdoorns, maar heeft ook cosmetische voetverzorging in het aanbod.

Risico:

De risicogroepen voor voetproblemen zijn diabetes-, reuma- en spastische patiënten, oudere mensen, demente mensen en mensen met de ziekte van Parkinson. Mensen die vanwege hun beroep (bijvoorbeeld horeca) veel van hun voeten eisen en sporters, hebben deskundige voetverzorging nodig om voetproblemen te voorkomen. Voetproblemen kunnen ook ontstaan als bijwerking van medicijngebruik.

De medische noodzaak van goede voetverzorging wordt steeds belangrijker. Het belang en de preventieve kracht van goede voetverzorging is van invloed op de algehele gezondheid van de cliënt. Deskundigen verwachten dat er de komende vijf à tien jaar – vanwege de toename aan diabetespatiënten en de vergrijzing – meer aandacht nodig is voor voetverzorging. Een gespecialiseerd en medisch pedicure kan door middel van zorgvuldige analyse en voetverzorging voetproblemen bij risicopatiënten, zoals mensen met diabetes en/of reuma, tot een minimum beperken. Het aantal operaties en amputaties bij diabetespatiënten vermindert aanzienlijk door regelmatig bezoek aan een deskundig pedicure.

Geregistreerd bij

Erkend door